19
apr

Wat vindt u van de honden en hondenbeleid in onze gemeente?

Eén op de vijf Drontense huishoudens heeft een hond als huisdier. Deze viervoeters zorgen voor plezier bij baasjes en gezinnen waarin ze leven. Daarnaast dragen honden met hun verzorgers bij aan de veiligheid in de wijk, door de rondjes die ze lopen met hun hond. We bieden in onze gemeente diverse mogelijkheden om die honden op een plezierige manier uit te kunnen laten. Zo mogen de honden bijvoorbeeld loslopen in de meeste dorpsbossen. Om het in de gemeente daarbij leuk te houden voor iedereen, met of zonder hond, hebben we regels gemaakt voor het aanlijnen van de hond en het opruimen van de hondenpoep.

Uw mening over honden in Dronten
Wij willen nu graag van zoveel mogelijk Drontenaren horen wat hun mening is over de voorzieningen en de regels die we hebben. We nodigen daarvoor de hondenbezitters en de niet-hondenbezitters uit, om deze vragenlijst in te vullen.
Het huidige hondenbeleid is uit 2009 en het afgelopen jaar heeft de gemeente de belasting voor hondeneigenaren afgeschaft. Het is nu een goed moment om te evalueren of de bestaande regels voldoen, tips te verzamelen en de regels zo actueel en passend mogelijk te maken.

>> Klik hier voor meer informatie en meedoenTerug naar overzicht