Uw mening over windenergie

Twee onderzoeken over ontwikkeling windenergie

In de gemeente Dronten worden nieuwe windparken ontwikkeld. Dit zijn Windplan Groen en Windplanblauw. Bestaande windmolens worden opgeruimd, en grotere, nieuwe windmolens worden gebouwd. In totaal maken in Windplan Groen 98 bestaande windmolens plaats voor 90 nieuwe. In Windplanblauw maken 74 bestaande windmolens plaats voor 61 nieuwe. Met deze nieuwe windmolens kan meer duurzame energie worden opgewekt. De bouw van deze nieuwe windmolens is gepland. 


2 peilingen

In de periode voor de zomervakantie hielden we hierover 2 peilingen 

  1. We vroegen u naar uw mening over de windmolens en de verdere ontwikkeling daarvan in de vorm van Windplan Groen en Windplanblauw. Ook vroegen we daarbij hoe de gemeente hierover het best met u kan communiceren.
  2. De financiële opbrengst van de windparken wordt voor een deel teruggegeven aan de gemeenschap. We vroegen u naar uw voorkeur voor de manier waarop dit fonds bestuurd moet worden en hoe inwoners hierbij beter betrokken kunnen worden.

Wat doen we met de resultaten?

Beide windparken worden gebouwd. We vinden het als gemeente belangrijk om naar aanleiding van zorgen en vragen die er zijn zo goed mogelijk informatie aan te bieden met antwoorden hierop. Verder helpen de uitkomsten van het onderzoek ons met het goed opzetten van de structuur van het fonds zodat we optimaal het beschikbare geld in het fonds inzetten voor de gemeenschap.


De rapportages

Hierbij vindt u de rapporten van deze beide peilingen:

>Rapportage onderzoek windparken in gemeente Dronten

>Rapportage onderzoek GGB (windfonds)