Wat wordt de naam voor Swifterbant-Zuid?

Uw naam voor Swifterbant-Zuid

Swifterbant-Zuid is in ontwikkeling. In 2018 heeft de gemeenteraad van Dronten besloten dat Swifterbant-Zuid een woonwijk wordt. 

Ontwerpteam met inwoners maakte 3 denkrichtingen
Inwoners en verenigingen uit het dorp maakten met vakinhoudelijke medewerkers van gemeente Dronten en stedenbouwkundig bureau BügelHajema 3 denkrichtingen voor de nieuwe wijk.


Inwoners maakten keuzes tussen de 3 denkrichtingen
In de afgelopen maand konden de inwoners van Swifterbant voorkeuren voor het verder uitwerken van één van de denkrichtingen aangeven. 

Bekijk hier de Infographic met de keuzes


Nu op zoek naar de nieuwe naam voor deze nieuwe woonwijk
De nieuwe woonwijk is in voorbereiding. Het karakter van de wijk wordt een combinatie van wonen op rivierduinen en in de luwte van de polder. Wij zijn op zoek naar een nieuwe pakkende naam voor deze woonwijk. We kiezen het liefst een naam die in verband kan staan met nieuwe straatnamen.

Is archeologie een thema? Namen van boerderijen? Volkeren uit het verleden zoals de Swifterbanters?
U mag het zeggen. De namen zullen worden beoordeeld door de straatnamencommissie en aan het college van burgemeester en wethouders uiteindelijk ter besluitvorming worden voorgelegd. Vul uw suggesties hieronder in voor 16 november 2020.

We hebben enkele persoonlijke gegevens nodig, zodat we, indien nodig, contact met u kunnen opnemen over de ingediende naam.