Honden en hondenbeleid in onze gemeente

Eén op de vijf Drontense huishoudens heeft een hond als huisdier. Deze viervoeters zorgen voor plezier bij baasjes en gezinnen waarin ze leven. Daarnaast dragen honden met hun verzorgers bij aan de veiligheid in de wijk door de rondjes die ze lopen met hun hond. We bieden in onze gemeente diverse mogelijkheden om die honden op een plezierige manier uit te kunnen laten. Zo mogen de honden bijvoorbeeld loslopen in de meeste dorpsbossen. Om het in de gemeente daarbij leuk te houden voor iedereen, met of zonder hond, hebben we regels gemaakt voor het aanlijnen van de hond en het opruimen van de hondenpoep.


De mening van hondenbezitters en niet-hondenbezitters

Wij willen van zoveel mogelijk Drontenaren horen wat hun mening is over honden, de voorzieningen en de regels die we hiervoor hebben. We nodigen daarvoor hondenbezitters en niet-hondenbezitters uit om de vragenlijst in te vullen. Het huidige hondenbeleid is uit 2009 en het afgelopen jaar heeft de gemeente de belasting voor hondeneigenaren afgeschaft. We willen nu dan ook evalueren of de bestaande regels voldoen en ideeën verzamelen. De vragenlijst die we daarvoor gemaakt hebben is binnen 10 minuten in te vullen.


Hoe kunt u meedoen

Bent u al deelnemer aan Dronten.Ikpraatmee?
Klik dan op de knop 'Start Enquête'. Na inloggen kunt vervolgens de vragen beantwoorden*.

Bent u nog geen deelnemer aan Dronten.Ikpraatmee?
Registreer dan eerst hier als deelnemer. Daarna kunt u de vragen beantwoorden*.

* Invullen van de enquête is anoniem. Antwoorden die u geeft zijn niet naar uw persoon te herleiden!


Wat gaan we met de resultaten doen

De gemeente gaat met de resultaten van dit onderzoek onder hondenbezitters en niet-hondenbezitters het beleid mogelijk aanpassen en weer actueel maken. Wanneer de uitkomsten aanleiding zijn voor nieuwe vragen, dan nodigen u hiervoor weer uit om mee te praten. 


De regels voor honden en hondenbezitters in het kort

We hebben onze woonkernen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen ingedeeld in witte, groene en rode gebieden met verschillende hondenregels.Klik hier voor interactieve versie van deze kaartjes.

Witte gebieden
Dit zijn de gebieden waar u uw hond aangelijnd mag uitlaten en waar het verplicht is de poep van uw hond op te ruimen. De witte gebieden zijn de stoepen, straten en het openbaar groen in uw buurt.

Groene gebieden
Dit zijn de gebieden waar uw hond onder appèl vrij mag loslopen. U hoeft de poep hier niet op te ruimen, mits de paden schoon blijven. De groene gebieden zijn vooral de dorpsbossen aan de randen van de bebouwde kommen.

Rode gebieden
Dit zijn de gebieden waar uw hond niet mag komen. Het gaat daarbij om de kinderspeelvelden en winkelcentrum Suydersee.