Denk mee over de koopzondagen in Dronten

De gemeente Dronten wil weten wat u  vindt van de openstelling van de winkels op zon- en feestdagen. Vindt u het fijn wanneer de winkels vaker open zijn op zondagen of heeft u hier geen behoefte aan?


De huidige zondagopening

In de gemeente Dronten mogen winkeliers op 14 zon- en feestdagen per jaar open tussen 12.00 en 17.00 uur. Winkeliers bepalen in overleg met de gemeente welke 14 dagen dit zijn. Supermarkten mogen daarnaast elke zondag open tussen 16.00 en 19.00 uur.


Wat vindt u daarvan en wat zijn uw wensen?

In het coalitieakkoord is afgesproken via een pilot uit te zoeken hoe de balans tussen zondagsrust en zondagsopenstelling het best kan worden gevonden. Om deze pilot op te kunnen zetten hebben we de mening van inwoners en winkeliers nodig. We zijn benieuwd wat u als inwoner vindt van de winkelmogelijkheden op zon- en feestagen en de mogelijheid om op die dagen boodschappen te doen bij de supermarkt. 


Wat gaan we met de resultaten doen?

De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt bij het maken van nieuwe regels voor de winkelopenstelling op zon- en feestdagen in onze gemeente. Ook vragen we winkeliers naar hun mening en wensen over de winkelopenstelling. Met de uitkomsten van beide onderzoeken besluit de gemeenteraad hoe de openstelling van winkels op zon- en feestdagen het bestte ingericht kan worden. 


Onderzoek is inmiddels afgerond