12
apr

Denk meer over de gebiedsgebonden bijdrage

In de gemeente Dronten komen nieuwe windparken. Dit zijn Windplan Groen en Windplanblauw. De windmolens die er nu al staan gaan deels weg en er komen nieuwe voor in de plaats. Er zullen straks minder molens zijn, maar ze zijn wel hoger en leveren meer energie op.

Gebiedsfondsen

Inwoners kunnen meeprofiteren van de windparken. De eigenaren storten elk jaar een deel van de opbrengst van de windenergie in een fonds: één fonds voor Windplanblauw en één voor Windplan Groen. Het geld is bedoeld voor projecten die het dorp beter maken. Inwoners kunnen hiervoor met plannen komen.   

Dit jaar zet de gemeente met de eigenaren van de windparken een stichting op. Daar worden de fondsen in ondergebracht. De gemeente en windparkeigenaren hebben daarna geen stem in hoe het geld vanuit de fondsen wordt uitgegeven. Een onafhankelijk bestuur met een vertegenwoordiging van inwoners beheert straks de fondsen en neemt beslissingen over aanvragen voor projecten.
Samen met inwoners is nagedacht over de organisatie van de stichting en over de voorwaarden voor projecten. In 4 werkgroepen dachten 45 inwoners mee. Door middel van een vragenlijst willen wij ook u een paar vragen stellen. 

Klik hier om direct naar de vragenlijst te gaan

> Klik hier om eerst nog wat meer te lezen over de gebiedsgebonden bijdrageTerug naar overzicht