13
mei

Waar moeten de openbare laadpalen komen?

De gemeente wil graag, samen met haar inwoners, goede locaties bepalen voor het plaatsen van openbare laadpalen. Deze zijn bedoeld voor mensen die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun elektrische auto op te laden. Wethouder Korting van Verkeer en Vervoer gaf aan dat deze laadpalen mensen werkelijk een keuze vrijheid geeft op welke wijze zij willen reizen, daarnaast stimuleren we op deze manier elektrisch rijden nog meer. Hiermee geeft de gemeente Dronten invulling aan de ambitie om volledig zelfvoorzienend en CO2 neutraal te zijn aldus Wethouder Ton van Amerongen. 

Laat uw mening horen

Om geschikte locaties te bepalen voor de laadpalen is er door de gemeente Dronten een campagne gestart waarbij inwoners een plankaart kunnen tekenen. Dit kan online en tijdens informatieavonden. Tijdens de informatieavonden kan worden aangegeven wat u een geschikte locatie lijkt voor de laadpalen. Uiteindelijk doel is om een kaart op te maken aan de hand van uw input welke de basis zal vormen voor het plaatsen van de laadpalen in de openbare ruimte. Inloop met koffie vindt alle avonden plaats om 19.15 op de volgende locaties:

  • maandag 13 mei in Dronten (Ichthus College, Jupiterweg 25)
  • maandag 24 juni in Biddinghuizen (Het Koetshuis, Baan 33)
  • dinsdag 25 juni in Swifterbant (De Steiger, De Heraldiek 2A)

Aanmelden voor één of meerdere avonden is gewenst en kan via w.sasse@dronten.nl

Daarnaast kunt u ook een online enquête invullen over de openbare laadpalen. Deze enquête loopt van 30 april tot en met 25 juni.

Klikt hier om deel te nemen aan de enquêteTerug naar overzicht