Wat als we de verlichting vaker uit zouden doen?

Ons land is één van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte kun je zien dat Nederland helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Dit wordt ook wel lichtvervuiling genoemd. Tijdens de Nacht van de Nacht, dit jaar op 27 oktober, doven gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. Ook de gemeente Dronten doet hier aan mee. Wij willen graag weten wat u ervan vindt als we in de gemeente Dronten wat vaker de verlichting uit zouden doen.


Hoe kunt u meedoen?

We hebben twee polls gemaakt die u via deze website kunt invullen. Rechts op deze pagina (of onder wanneer u een smartphone gebruikt) vindt u deze. Het enige wat u hoeft te doen is het antwoord aanklikken dat het beste past bij uw mening en vervolgens op 'Stem' te klikken. Zo krijgen we een eerste indruk wat u, als inwoner van de gemeente Dronten, hiervan vindt.


Wat gaan we met de resultaten doen?

  • De resultaten en conclusies publiceren we op deze website.
  • Met de uitkomst hiervan zouden we op termijn ons beleid kunnen aanpassen.

Vaker uitgenodigd worden voor het geven van uw mening?
Bent u nog niet bent aangemeld als deelnemer aan Dronten.ikpraatmee, maar u wilt wel vaker uw mening geven over onderwerpen die spelen in de gemeente? Schrijf u dan hier in.