Praat mee over de toekomst van Dronten

Praat mee over de groei van Dronten! Ontstaan in de polder en gemaakt door mensen die met een duidelijk beeld zijn gaan pionieren. Dronten groeide uit naar een moderne gemeente met 43.000 inwoners, en groeit en vernieuwt nog steeds. Nu staan we voor verschillende uitdagingen, zoals een tekort aan woningen, tekorten in de zorg en een veranderend klimaat. Nieuwe pioniers staan op, met een kijk op een duurzame toekomst voor de gemeente. De gemeente Dronten nodigt je uit om mee te praten over die toekomst.

We spreken je graag
Op 3, 4, 5 en 10 oktober worden in Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen en Ketelhaven gesprekken georganiseerd over verschillende onderwerpen. Ook is er een online bijeenkomst op 11 oktober. Hierbij staat centraal: hoe woon, werk of recreëer jij in de toekomst? Wat vind je belangrijk op gebied van wonen, natuur, klimaat, welzijn, onderwijs of vervoer? Wat wil je behouden, loslaten, toevoegen of versterken? Jij sluit aan bij de thema’s waarover jij wilt meepraten.

Over de richting voor Dronten
De gesprekken zijn een belangrijk onderdeel van het opstellen van de visie op de toekomst van de gemeente Dronten. Hoe gaan wij als gemeente groeien? En hoe gaan we om met de opgaven van deze tijd? Als (huidige en toekomstige) inwoner maak jij een belangrijk onderdeel uit van deze samenleving. En heb je dus een belangrijke stem in het vormen van een nog fijnere gemeente.

4 momenten in oktober
Hieronder vind je het overzicht van waar je wanneer kunt meepraten. De in- en uitlooptijd is vrij, dus sluit aan bij de gesprekken wanneer het jou uitkomt. We zijn te vinden op de volgende locaties:

- 3 oktober tussen 15:00 - 17:00 Villapark Ketelhaven
- 3 oktober tussen 17:30 - 19:30 Buitenplaats Ketelhaven
- 4 oktober tussen 17:30 – 21:30 in de Steiger in Swifterbant
- 5 oktober tussen 17:30 – 21:30 in de Meerpaal in Dronten
- 10 oktober tussen 17:30 – 21:30 in de Binding in Biddinghuizen
- 11 oktober tussen 20:00 – 21:30 online bijeenkomst (aanmelden noodzakelijk)

Aanmelden doe je hieronder
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Dat stellen we op prijs. Spontaan langskomen mag ook. Ben je verhinderd op bovenstaande data? Dan kun je via de vragenlijst ons toch meegeven wat jij belangrijk vindt.


We gebruiken de gegevens die je ons verstrekt alleen maar voor de communicatie over het participatietraject De toekomst van Dronten.